10 Şubat 2018 Cumartesi

ALİEXPRESS E NASIL GÜVENEBİLİRİM

  • Öncelikle Aliexpress’e üye olalım. Buraya tıklayarak üye olabilirsiniz. Sağ üstteki “Katıl” yazısına tıklayın. Üye olduktan sonra mail adresinize girip gelen bağlantıya tıklayın, ve üye olma kısmı tamamlandı. Şimdi alışveriş yapmaya başlayabiliriz.

Soru – Aliexpress’ten ne alabilirim?

Cevap – Gümrükten geçen her ürünü alabilirsiniz. Bu bir klavye, bir aksiyon kamerası (SJ4000 tavsiye edilir), telefon kılıfı, kulaklık, ekran koruyucu, taşınabilir şarj aleti, saat, gözlük, kıyafet, çanta, Wi-Fi adaptörü, projektör, HDMI kablosu, led ışık, usb çoklayıcı, çakmak, bıçak (karambit gibi), peruk… Aklınıza gelen bir çok şey. Sitede arama yapmanız yeterli.
İlk olarak Aliexpress’te beğendiğiniz bir ürün var diyelim, onu satın alacaksınız.
Çinden yaptığınız alışveriş genellikle 15-16 günde gelir. Daha uzun sürmesi düşük bir ihtimal değildir, 7-8 günde gelirse çok şanslısınızdır, bedava kargo için böyle.
Peki alacağınız ürüne nasıl güvenebilirsiniz? Ya kutudan salatalık çıkarsa 🙂 Bunun için güvenilir satıcılardan alışveriş yapmamız gereklidir. Onu da anlatacağım
Şimdiden söyleyeyim, USB bellek veya SD kart alacaksanız ürünle birlikte risk de alırsınız. Bazı satıcılar belleğin boyutunu yüksek gösteriyor, mesela 8GB belleği 16 GB gibi gösteriyor. Bilgisayara takınca da 16 GB gibi gözüküyor. Sahte olduğunu belleği dolduracak dosyalar atınca anlıyorsunuz, iş işten geçmiş oluyor. Aldığınız ürünlerde sorun çıkarsa en kısa zamanda resimde gösterdiğim yerlerden satıcıyla chat yapın, paranızı isteyin. İngilizce konuşabilirsiniz, Çince bilmeniz gerekmez 🙂
Telefon geçirmek imkansıza yakındır. İster Aliexpress, ister başka bir yurtdışı alışveriş sitesi. O telefon gümrükte kalır. Aliexpress’teki telefon satıcılarının tamamına yakını zaten ürünlerini Türkiye’ye göndermez. Yurtdışından telefon getirmek için telefonun yurtdışından sizinle birlikte gelmesi gerekiyor, yani yurtdışından alıp Türkiye’ye getirebilirsiniz. Yurtdışından alacağınız telefonun fiyatına bakarken 120 küsur liralık bir vergi eklemeyi unutmayın, çünkü Türkiye’ye getirince IMEI kaydı vs. yaptırmanız gerek.
Soru – Aliexpress’ten almak istediğim ürünün güvenilir olduğunu nasıl anlarım?
Cevap – Feedback’lere bakarak anlayabilirsiniz, ancak kesin olarak güvenilir olduğunu anlayamazsınız. Bir arkadaşınız aldıysa onun yorumu hepsinden daha iyidir. Alacağınız üründe birkaç feedback varsa ve hepsi Good, Perfect gibi ise, hiç doğru düzgün yorum yoksa o ürünü almak daha risklidir.

YURTDIŞINDAN GELECEK ÜRÜNÜN KARGO TAKİBİ NASIL YAPILIR?

Aliexpress’ten aldığınız ürünün kargo takip numarasını bulmak için buraya tıklayarak View Detail’e tıklayın.
Aldığınız 1-2 dolarlık bir ürünse satıcı kargo takip numarasını vermeyebilir. Resimde gösterdiğim yerden satıcıyla chat yaparak takip numarasını istemeyi deneyin.
Buraya tıklayıp kargo takip numaranızı yazarak Track with options’a basmanız yeterlidir. Ürün Türkiye’ye vardıysa takip etmeye buradan devam edebilirsiniz.
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *